«Stilla – en forestilling»

Aktuelt
Publisert: 22.05.2024

Prosessvisning i Hammerfest

Hvilket landskap er umistelig for deg? Kunne du bryte loven for å forsvare det?

«Stilla – en forestilling» er en musikk- og samtaleforestilling om økosorg, sinne og stedstap, om sivil ulydighet og økoterrorisme. Den spilles i Strandgata 25 i Hammerfest, der Kunstforeninga har holdt til, lørdag 25.05 klokka 18.

Det handler om å stå og lytte mens isen legger seg på elva, om naivitet, og om å sykle til Storfjorden for å skaffe seg kjerring. Om menneskerettigheter og monstermaster, om vindturbiner og gjeddekaker, og om gruveslam og fjordfiske. På scenen står Bernt Bjørn, Ivar Beddari og Trond P S Munch, tre skuespillere med sterk forankring og lang fartstid i Nord-Norge. Du har sett dem både på teaterscenen og på filmlerretet. Hit til Hammerfest har vi med gitar, bass og kantele, så litt musikk blir det også innimellom.

Forestillinga er som en samtale mellom de tre skuespillerne, men også med spesielt inviterte gjester her i Hammerfest. Med utgangspunkt i Repparfjorden spør vi: Hvor står kampene i vår egen del av verden i dag? Hva ville vært umistelig for oss? Hva kunne selv du lenket deg fast for å protestere mot?

Samtalen bygger på våre egne erfaringer, og vi håper å skape et fellesskap som via dialog, musikk og kollektiv deling byr på kunnskap, mot og trøst. Kan man for eksempel si at økosorg er som en slags kjærlighetssorg? Og at stedstap er som å ha hjemlengsel når du er hjemme? Er det mulig å lengte hjem – til et sted man aldri har vært? Vi legger opp til at utøvere, gjester og publikum deler og opplever felles erfaringer.

Påmelding til arrangementet her

VELKOMMEN!

Medvirkende: Ivar Beddari, Trond Peter Stamsø Munch og Bernt Bjørn

Teksten er laget av teamet i samarbeid med Tale Næss

Konsulenter på prosjektet er Kristina Junttila og Kristin Bjørn
Produsent er Vegard Krane

Dagens gjester på visningen i Hammerfest 25. mai er dansekunstner Maia Mi Samuelsen og fisker Torulf Olsen.

Prosjektet er produsert av NOOR produksjoner i samarbeid med Ferske Scener og med støtte av Fritt Ord, Davvi - Senter for scenekunst, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Samfunnsløftet SNN og Barentssekretariatet.