Åpent hus i vår nye residens 14. desember

Publisert: 08.12.2022


Karl Pettersens gate 30 B blir et yrende sted for nyskapende kunst de neste syv månedene.
LOKALENE I KARL PETTERSENS GATE SKAL FYLLES MED FOLK OG SPENNENDE MØTER. FV: MUSIKER ANDREI ANTRUSHIN, PROSJEKTLEDER EKATARINA BEPALOVA, DRAMATIKER DARIA GLENTER OG PROKHOR GUSEV.

14. desember klokke 14.00 inviterer vi til åpen dag i residenshuset i Karl Pettersens gate 30 B - for å bli kjent med vår nye residens og snakke om alle de spennende tingene som skal skje der de nærmeste syv månedene.

Prokhor Gusev og kona får en trygg havn i Tromsø som residenskunstnere - fasilitert av Davvi - Senter for scenekunst. Vi håper så mange som mulig har mulighet til å ønske dem velkommen! Huset er ganske tomt - så det hadde vært hyggelig om folk kan ta med en liten julepynt for å friske opp nakne lokaler.

Ekteparet og RadArt-medlemmer får mulighet til å bruke huset til kunstnerisk aktivitet i syv måneder. I løpet av dagen med åpent hus, håper vi vår nye langtidsresidens får møte så mange spennende folk som mulig. Vi ønsker også innspill til hva vi kan bruke de nye lokalene til og hva vi skal kalle dette nye "Kunstnernes Hus"

Det russiske angrepet på Ukraina har satt samarbeidet mot øst på den største prøven. Verst er det selvfølgelig for ukrainerne - men opposisjonelle og kunstnere fra Russland er også i en veldig vanskelig situasjon. Vi er stolte av vårt spreke og løsningsorienterte tiltak når det gjelder det norsk-russiske samarbeid. Vi er også glade for at vi har fått norske myndigheter med oss for finansiere tiltaket. Ekstraordinære problemer krever ekstraordinære løsninger!

Prokhor Gusev og kona har tung kompetanse innen scenekunst, blant annet som regissører. Ut juni måned skal de bo og jobbe i Karl Pettersens gate 30 B - der det er planlagt en rekke prosjekter for Davvi - Senter for scenekunst, som lokale kunstnere skal trekkes inn i. Det blir workshops, samlinger, undervisning, oppsetning av forestillinger - og mange spennende prosjekter. Ekteparet og Davvi er veldig åpne for innspill!

Les mer om residensprosjektet her