ArtLab # 17 – en 22. juli-lab

Publisert: 22.08.2023
Bilde av hav, med teksten Å leve videre

Rimfrost Produksjoner i samarbeid med dramatiker og regissør Nina Wester – skal arbeide med teksten «Å leve videre».

Teksten spenner fra personlig tragedie til dypdykk i høyreekstrem ideologi. Målet er å sammen med ungdom å forske i hvor dypt man kan gå ned i temaer rundt 22. juli. Det er særlig problemstillinger rundt ekstremisme og ideologiske handlinger som står sentralt. Utforskninga skjer i dialog med ungdom i Tromsø.

Sammen spør laborantene: Hva vet 13-åringene om hva som skjedde den sommeren? Hvordan påvirkes de av den ekstremt polariserte politiske tendensen verden over? Har vi som samfunn gjort oss en bjørnetjeneste ved å bare møte terroren fra 22.juli med rosetog og verdighet? Hvor har aggresjonen tatt veien?

Artlaben startet i Oslo i juni, der laborantene blant annet besøkte 22. juli-senteret, Utøya og deltok på foredrag som research. Når laborantene møtes igjen nå i august vil de dykke dypere ned i materien. Dette skjer på Speilsalen på Rådstua Teaterhus i Tromsø, og vi i ArtLab og Davvi – Senter for Scenekunst følger spent med. Vi håper også å kunne få presentert arbeidet for publikum i forbindelse med Radvent i desember.

Laborantene:

Regissør og dramatiker Nina Wester, skuespiller Christina Sleipnes og skuespiller/kunstnerisk leder for Rimfrost Produksjoner, Kristine Myhre Tunheim.

Produsent er Siri Børs-Lind og Davvi – Senter for Scenekunsts Tale Næss vil fungere som ytre øye og samtalepartner.

Laben arrangeres med støtte fra Rådstua Teaterhus