ArtLab # 19 – Sluttstykke

Publisert: 04.10.2023
Dramatiker, Karoline Una Moen. Foto: Eirill DeLonge

Sluttstykke er et av de første prosjektene til det nyetablerte teaterkompaniet Antistrofe; skapt av dramatiker Karoline Una Moen og skuespiller Mathias Asplund.

Med seg på dette prosjektet har de koreograf Mari Woll, danser Ellinor Ødegård Staurbakk og multiinstrumentalist Mikal Reinvik. Sluttstykke er et tverrkunstnerisk monologprosjekt som forsker på utmattelse gjennom tekst og bevegelse.

Vi vil finne frem til noe rått og nært om tyngden av mennesker vi burde lagt bak oss, men bærer med oss. Hvordan kan fysisk og psykisk utmattelse speiles i hverandre og gjennom sceniske uttrykk? Premisset vårt er historien til en mann som bærer en kvinnekropp. Denne kroppen bærer han gjennom hele stykket. Vi vil teste ut hva som skjer når vi trør ut av det spilte teatralske; når utmattelsen til skuespilleren blir ekte og teksten blir vanskelig å få fram. Hvordan og hvor lenge kan en kropp bæres, og hvilke ulike metoder kan vi finne for å holde ut lenger?

Det blir etter hvert en visning under arrangementet den Bodø-baserte visningsarenaen Prosess, og vi lover å holde dere oppdatert om det.

ArtLaben går av stabelen i Bodø 16. – 20. oktober.