LeseLab - «Darth, Lea og skolekrigen»

Publisert: 21.02.2024

En LeseLab med Lina Killingdalen

Smilende kvinne foran trær-
Lina Killingdalen Foto: Nicolas Tourrenc

12. februar klokken 18.30 inviterer vi til Leselab med dramatiker og dramaturg Lina Killingdalen på Giisa på Rådstua Teater.

"Darth, Lea og skolekrigen" er en scenetekst for barn om hierarki, vennskap, og om å finne plass i skolehierarkiet. Den handler også ganske mye om Star Wars.

I stykket møter vi Lea og Darth V. Lea er 11 år. Hun er glad i universet, liker dypvannsfisk, bøker og Star Wars. Lea er opptatt av rettferdighet og hun har det fint på skolen så lenge hun får gå under radaren til de kule.

Sosialt minefelt

Darth V er tidligere fryktet hersker over dødsstjernen. Nå har han fått nok av krigerlivet og flyttet ned på jorda der han har inntatt posisjonen som Leas hemmelige venn og veileder.

Sammen prøver Darth og Lea å navigere det sosiale minefeltet det er å gå i sjetteklasse på barneskolen. Innimellom svever vi ut i verdensrommet sammen med Lea der hun reflekterer over skolehierarkiet, gjerne i Star Wars metaforer.

Medvirkende

Teksten leses av Trond Peter Stamsø Munch, Kristine Myhre Tunheim, Kristoffer Anker Gustavsen, Julia Bache-Wiig og Bernt Bjørn.

LeseLab er et arrangement der publikum kan møte scenetekster under arbeid. Arrangementet er gratis og er et samarbeid mellom Davvi – Senter for scenekunst, Rimfrost produksjoner, Ferske Scener, NOOR produksjoner og Hålogaland Teater.

Denne gangen er det Rimfrost produksjoner som invitert laborant Lina Killingdalen inn i laben.

Vi ønsker dere varmt velkommen.