Deltakere på ArtLab 2023
Vi er glade for å kunne presentere denne fine gjengen - som årets deltakere på ArtLab!
Eva Svaneblom (1987) er danser og dansekunstner. Hun kommer fra Kalix i Sverige, men er nå bosatt i Tromsø. Som dansekunstner interesserer hun seg for den situerte kroppen; hvordan kroppen blir til i møtet med sine fysiske og sosiokulturelle omgivelser, og hennes arbeid skapes oftest med en stor porsjon «gjør-det-selv-estetikk» og popkulturelle referanser. Det finnes en rød tråd i arbeidet hennes som handler om kollektivitet og community. Eva har sin danseutdanning fra Iwanson International School of Contemporary Dance i München (2010), og en master i Contemporary Performative Arts fra Göteborgs Universitet (2020). Eva har frilanset som danser/dansekunstner hovedsakelig i Tyskland, Østerrike, Sverige og Norge. www.evasvaneblom.com
Ron Røstad arbeidet med ulike former for tekst, både skjønnlitterært og innholdsproduksjon, ofte med tema som arkitektur og byutvikling. I tillegg har jeg fremført tekster og foredrag for publikum. Jeg har også lang erfaring med skrivekurs for alle aldersgrupper, men spesielt for barn og unge. Akkurat nå skriver jeg på et bokmanus for Cappelen Damm.
Jeg er vokst opp i Tromsø hvor jeg også bor. Jeg har selv valgt å bo her, under forutsetning av at jeg kan tilbringe mye tid andre steder i verden. Ellers går det ikke. Jeg ønsker å utvikle de litterære prosjektene mine i nye uttrykk, som tale, tegning eller scenetekst.
Mathilde Caeyers er norsk/belgisk dansekunstner og koreograf med base i Tromsø. Etter endt bachelor i dans fra The Liverpool Institute for Performing Arts har hun skapt fire koreografiske verk, hvorav to har blitt tildelt turné med Dansenett Norge. Mathildes koreografiske praksis utvikler seg kontinuerlig i nært samarbeid med installasjonskunst, hvor hun for tiden utforsker filosofiens iboende natur innenfor science-fiction. Med mål om å presentere flere spørsmål enn svar om menneskelig eksistens, fordyper Caeyers seg i spekulative fremtidsscenarier og tankeeksperimenter med fokus på fri vilje, bevissthet, selvet, autonomi, tid og transhumanisme.
Ellisiv Lindkvist vokste opp i Brøstadbotn, Dyrøy kommune. Hun er forfatter, dramatiker og fra mars 2022 leder av Dramatikerforbundet. Hun debuterte som dramatiker på Festspillene i Nord-Norge i 1999 og har siden skrevet en rekke scenetekster for ulike scener. Hennes siste stykke monologen Jo Blank, hadde urpremiere i Tromsø og ble senere spilt i Kautokeino og Oslo.
Blant tidligere forestillinger kan nevnes Jeg er ikke slik, Det Norske Teatret 2007, Bitch Song Club, Oslo Nye Teater, 2008 og Oh, Kulturmannen, Bergen Dramatikkfestival 2020. Hun har gitt ut sju bøker, blant annet kortprosasamlingen Alt jeg skriver er sant, romanene Tørst og Ditt røde hår, Unn (Havmannprisen 2013).
Tidligere har hun vært Kulturredaktør i det feministiske tidsskriftet Fett og baksideskribent i Klassekampen. Hun har også undervist ved Forfatterstudiet i Bø og vært skrivelærer ved Forfatterlinja på Buskerud Folkehøgskole.
Rimfrost produksjoner skaper teater med utgangspunkt i tema som bør løftes frem og historier vi mener bør fortelles. Kompaniet ble startet på Senja i 2006, og flyttet til Tromsø i 2013. Forestillingene til Rimfrost tar utgangspunkt i dokumentarisk materiale, men sluttresultatet varierer stort i form, virkemidler, målgruppe og samarbeidspartnere. Tekstlig ligger fortellerteateret og den underkommuniserte historien til grunn, derfor utvikler vi (med få unntak) ny scenetekst i forbindelse med våre oppsetninger. Temaene vi jobber med kan være komplekse og bearbeides med grundighet og respekt, men det ferdige sceniske uttrykket i Rimfrost skal være tilgjengelig fylt med nysgjerrighet, tilstedeværelse og humor.
Rimfrost er under ledelse av Kristine Myhre Tunheim, og består ellers av Alexander Rindestu og produsenter. Kompaniet drives prosjektbasert, og samarbeider med ulike kunstnere etter prosjektets retning og behov.
Karoline Una Moen er en nordnorsk dramatiker. Hun har en MA innen Writing for Stage fra RCSSD i London og påbegynt kunstnerisk PhD innen scenetekst fra det samme universitetet. Hun har utviklet manus i samarbeid med blant andre Pikene på Broen og Unge Viken teater og vist arbeider på Camden Peoples Theatre, Collisions Festival London og Malta internasjonale teaterfestival. I 2020 var hun deltaker i Unge Viken teaters debutantprogram for unge dramatikere og utviklet stykket Eit nytt andlet som har premiere i 2023. Hun arbeider akkurat nå med stykket Nattevåk som settes opp på Svømmehallen scene (2023) og er deltaker i Uredd-programmet til Davvi senter for scenekunst. Karoline er også med i det nyetablerte teaterkompaniet Antistrofe.