Leselab OTVEKA

Publisert: 27.09.2023
Foto: Bernt Bjørn

Leselab er en serie tekstlaboratorier der vi undersøker og løfter fram sterke stemmer i regionen vår.

Her vil vi også åpne for internasjonale perspektiver og dagsaktuelle tema. Den 9. Oktober inviterer vi til leselab på OTVETKA, av Neda Nezhdana i teaterkafeen på Hålogaland Teater. Neshdana er en av Ukrainias ledende dramatikere og hun har skrevet over to dusin originale verk, i tillegg til adapsjoner og diktsamlinger.

Åpne skriverommet

I OTVETKA møter vi en kvinne som forsøker å holde sammen restene av et liv etter at faren til hennes ufødte barn blir drept i Donbas. Plutselig ringer telefonen fra en venninne med en invitasjon til et bryllup. Hvordan skal hun svare?
Otvetka betyr svar og militær gjengjeldelse. Stykket er et eksplosivt monodrama. Teksten leses av skuespiller Trude Øynes på engelsk.
I LeseLab ønsker å åpne skriverommet for publikum, også før de når scenen. Her vil vi sammen undersøke og presentere tekster som kan stå på egne bein, men også se på prosjekter som er helt i startfasen. Det vil være tekster som utfordrer, som underholder og som tar opp aktuelle tema. Det vil være samfunnsrefs, humor og poesi.

Samarbeidsprosjekt

LeseLab drives av ArtLab og Davvi - Senter for Scenekunst, Hålogaland Teater, Rimfrost Produksjoner, Ferske Scener og NOOR produksjoner er våre samarbeidspartnere. Prosjektet støttes av Rådstua Teaterhus.
Neste LeseLab går av stabelen 20. november på Giisa, i Rådstua Teaterhus sine lokaler. Da er det Rimfrost Produksjoner som holder i laben.