MØT KUNSTNERNE!

Publisert: 28.11.2022

Hilde Ingeborg Sandvoll har med seg Kaja Haven og Louella May Hagen på residens hos Davvi - Senter for Scenekunst. På fredag inviteres de som ønsker for en titt inn i arbeidet deres!

Dette skriver de om prosjektet sitt:

Vi kommer til Davvi, Tromsø, for å utvikle og undersøke elementer til forestillingen «All my feelings left alone on a winter night». Prosjektet er en videreutvikling av prosjektet «shuffle play» - en forestilling skapt i samarbeid med Corpus ved den Kongelige Ballett og Teater i København. Forestillingen skulle hatt premiere i Mars 2021, men ble avlyst grunnet Corona.

«All my feelings left alone on a winter night» er et barnslig og naivt voksenrom, et hormonelt og skiftende følelseslandskap, bebodd av to dansere og en flokk kongledyr. Danserne er den overveldede voksne, ute av stand til å kommunisere og føle - mislykket og dysfunksjonell, i møte med de store problemene som verdenen står i. Konglene representerer småpraten, djevlene og englene på skuldrene. Sammen lever danserne og dyrene i et slags parallell-univers, tilbake på tenåringsrummet, med pop-musikk og idoler, eksistensiell angst - store og konfliktfylte følelser, i fri flyt.

Til visning i Tromsø vises utdrag av skisser til forestillingen, og publikum inviteres etterfølgende til samtaler om verket, arbeidsprosess og tematikk.

«got no tears left to cry in my body» - Ariana Grande

Kort om koreograf og danser, Hilde Ingeborg Sandvold:

Hilde Ingeborg Sandvold er danser og koreograf, med utdannelse fra den danske scenekunstskole, 2013. Som danser har hun samarbeidet med et stort antall koreografer og kompanier i hele Europa, som for eksempel: Recoil/Tina Tarpgaard, X-Act/Kitt Johnson, Himherandit/Andreas Constantinou, Hofesh Shechter, Ultima Vez/Wim Vandekeybus og mest nylig; Oona Doherty, for å nevne noen. Hennes egne verker består av en rekke solo-arbeider, og noen kompani-stykker.

Kroppen er kjernen i Hildes praksis. Hun jobber med spørsmål om hva fysisk praksis kan lære oss om verdenen vi bor i, og hvem vi er i den. Hildes stykker er fysiske og rå, skapt med en følelse av "DIY". Hennes performance-stil er fri, unhinged, for å sikre ufiltrerte møter med publikum.

www.hildeisandvold.com


Kort om danser Louella May Hogan:

Louella May Hogan is from Australia and has a Bachelor of Fine Arts in Dance at the Victorian College of the Arts in Melbourne. She has performed throughout Australia with Shelley Lasica, Bec Jensen, Sarah Aiken and in Germany with Cyril Baldy and Prue Lang. Louella has called Denmark home since 2018 when she joined the Royal Danish Ballet's former experimental company Corpus where she worked with artists such as Bobbi Jene Smith, Hilde Sandvold and Kristin Ryg Helgebostad.

Kort om visuell kunstner og musiker, Kaja Haven:

Kaja Haven (f. 1989) er en billedkunstner der arbejder med lyd parallelt med personifiserede objekter. Kaja projiserer ofte egne følelser og filosoferinger over på installatoriske rumlige opphobninger af billedkunstneriske, tekniske eller dagligdagse elementer, som en form for abstrahering, videreførelse eller sprengning af sig selv. Hun arbejder tidt med egen stemme og større acapella kompositioner til disse elementerne, og også skalaskifter, med både små og enorme syngende objekter og dyrekonstruktioner.

Visningen blir gjort i samarbeid med Rådstua Teaterhus - Tromsø kommune.