Sceneskifte er i gang!

Publisert: 31.03.2023
Fotograf: Inger Marie Lupton

Sceneskifte er i gang!

Veien tilbake til publikum etter pandemien har vært lang for scenekunstbransjen. Sceneskifte, er et prosjekt initiert av Innovasjon Norge og Davvi – Senter for scenekunst med mål om å gi en kickstart til kunstnere som ønsker framtidig internasjonalt samarbeid.

I Sceneskifte åpner syv kunstnere sine hjem for 15 eksklusive internasjonale oppkjøpere fra både Toronto, New York, Nuuk, Yellowknife og flere andre.

Ved å invitere potensielle samarbeidspartnere til Tromsø vil gjestene få en unik mulighet til å bli kjent med scenekunst fra nord og de vil ta del i en dag de nok sent vil glemme. Konseptet for denne noe uvanlige presentasjonen går ut på at de internasjonale gjestene blir transportert fra hjem til hjem slik at de kan oppleve både kunstneren og dennes arbeidshverdag på kloss hold. Vi forbereder oss på en morsom og spennende dag sammen med våre gjester fra ulike steder i verden.

Presentasjonsformatet er basert på forestillingen HomeMade av Haugen Produksjoner fra 2013. Kunstnerne har nå gått inn i en pre-produksjons fase og gjør seg klar til generalprøve 17.april. Selve forestillingen har premiere 26.april og vil foregå som en del av programmet under Vårscenefest.

Kunstnerne som deltar er:

Haugen Produksjoner

Marita Isobel Solberg

Mathilde Caeyers

Silje Solheim Johnsen

Lawrence Malstaf

Siri Broch Johansen