Uredderne 3

Publisert: 26.01.2023
foto: Cammila Lyssand Haugland

Elise Strandjord

Elise er en danser fra Mo i Rana og Bodø, med en bachelor i dansekunst og koreografi fra Høyskolen for Dansekunst i Oslo. Etter fullført utdanning har hun hovedsakelig jobbet med prosjekter for og med barn. I dette arbeidet har hun blant annet fokusert på tematikken fellesskap og hva dette kan generere av bevegelse. Elise synes det er spennende å jobbe konseptuelt og å skape små universer som publikum inviteres inn i. Særlig har hun en forkjærlighet for dansekunst som på absurd vis gir mening.

Et fokus hun ønsker å ta med seg under Uredd perioden er hvordan danser relaterer til publikum. Videre har tekstutvikling gradvis blitt en del av praksisen hennes, noe som gjør at det hun produserer ofte har med elementer av stemmebruk. Hun verdsetter generelt en leken tilnærming til kreativt arbeid.

foto: Olle Hallström

Emma Sofie Joma Rustad

Emma er sørsamisk skuespiller som kommer fra Røyrvik. Hun har gått skuespillerutdanningen ved Teater NORD/NORD Universitet, uteksaminert 2021. Etter endt utdanning har Emma laget to forestillinger som hun har vært ute på turné med, Kajsa i stjernene og Dålle - bålet. Hun bruker ofte joik i sitt virke, og ved flere produksjoner laget joik til disse.

Under Uredd vil Emma jobbe med et prosjekt som handler om samisk identitet hos ungdom og den eldre generasjonen. Hun vil også jobbe for å utvikle seg som skapende skuespiller med fokus med å løfte sørsamiske historier til scenen.

Karoline Una Moen

Karoline er dramatiker og dramaturg fra Bodø. Hun har en master innen Writing for Stage fra Royal Central School of Speech and Drama i London og en påbegynt kunstnerisk PhD innen scenetekst fra det samme universitetet. I 2020 deltok hun i Unge Viken teaters debutantprogram for unge dramatikere, hvor hun utviklet stykket Eit nytt andlet, som skal settes opp av teateret i 2023. Noen av hennes siste arbeider inkluderer manusene Dyregrava (2022) som ble utviklet med støtte fra Unge Viken teater, Brennøye (2022) som har premiere på Svømmehallen Scene i 2023 og prosjektet moja på tvoja (2022) som ble skapt i samarbeid med Pikene på Broen.

Scenetekstprosjektet hun skal jobbe med gjennom Uredd er en videreføring av tematikk som har gjenklang i hele hennes praksis. Stykket har arbeidstittel Ho er eit kor og utforsker spørsmål knyttet til det å miste sin egen stemme eller kjenne fremmede stemmer i sin egen kropp.

foto: Sweet Memories Studio

Kim-Runar Klodiussen

Kim-Runar er skuespiller og scenekunstner fra Senja, som etter mange år studier har reist hjem igjen og driver sitt kunsteriske virke derifra. Kim-Runar har bachelor i Drama, Theatre & Performance Studies fra The University of Roehampton i London, og har jobbet som teaterlærer ved Kulturskolen i Tromsø. I tillegg er han utdannet skuespiller ved Teater NORD/NORD Universitet.

Kim-Runar har flere prosjekter, men hans mest givende prosjekt er den egenproduserte forestillingen Har Ikke Meg: Fortellinger om Min Tourettes - en selvbiografisk monologforestilling om hvordan det er å leve med Tourettes Syndrom. Denne hadde urpremiere under Festspillene i Nord-Norge 2021 og har deretter vært på turné bla. via Den Kulturelle Skolesekken. De fleste av Kim-Runars prosjekter går under en større paraply hvor folkehelse og folkeopplysning er nøkkelord. Gjennom Uredd arbeider han med to prosjekter innad folketro og immateriell kulturarv.

Oliver Paulsson

Oliver er fra Sverige, for tiden bor han på Valberg i Lofoten. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med bachelor i samtidsdans og han har jobbet med koreografer som Jonathan Burrows, Hooman Sharifi, Mia Habib, Janne-Camilla Lyster og Ina Christel Johannessen. I tillegg har han danset hos Nagelhus Schia Productions, ODE Ung og Malin Bülow. Han har også en kommersiell dansekarriere hvor han har jobbet som danser og koreograf med merker som BTS, Melodi Grand Prix, Wallmans og Stjernekamp, ​​i tillegg til å være representert av det verdenskjente castingbyrået Mark Summers.

Gjennom Uredd jobber Oliver med en solo som er en interaktiv multimediaforestilling med dans, fotografi og programmering. Ved å sette ulike medier, dansesjangre og kunstformer sammen, ønsker han å utforske og bringe lys til de ulike måtene identiteten til en gitt enhet, enten subjekt eller objekt, hvordan det kan konstrueres, presenteres, representeres og transformeres i en forestillingssetting. Oliver ønsker også å bruke Uredd som et verktøy for å utforske hvordan hans koreografiske praksis og metodikk kan se ut.

Foto: Eirill Delonge

Thale Krogtoft Jensen

Thale skaper og utøver musikkteater for voksne og barn. Parallelt med musikalskrivingen er hun artist, låtskriver, sanger, skuespiller i improteatergruppa Hjerneteppe, og styremedlem i scenekunstkollektivet Salten Friteater. Thale underviser på POPrommet Bodø. Hun er utdannet faglærer i musikk ved Nord Universitet, og som musikalartist ved Bårdar Akademiet.

Til Uredd har hun søkt med musikalen Under overflata som hun skriver sammen med Jonathan Flom. Under overflata er en historie om menneskemøter og hvordan vi påvirker hverandre. Thale brenner for scenekunst-miljøet i Bodø og Salten, og håper et ambisiøst prosjekt som dette, kan skape gode ringvirkninger for folk og kunst, på kort og lang sikt.

Vilje Raklev

Vilje er alenemor og dansekunstner fra Tromsø. Hun har studert og undervist ved Vestjylland Højskole i Ringkøbing i Danmark og har tatt videreutdannelse i dans ved Bårdar Akademiet, samt 1 år påbygging ved Bårdar International, hvor fordypningsfaget hennes var Hiphop og urbane dansestiler. Hun har i regi av Bårdar deltatt som danser på ulike plattformer som Se&Hør jubileumsshow (2018), og Stjernekamp (2018), VG-lista topp 20 (2017) og på Det Norske teateret i stykket Kasimir og Karoline (2017) for å nevne noen.

Det siste året har Vilje inntatt rollen som alenemor og har et sterkt ønske om å kunne leve av dansen. Vilje er opptatt av danselivet i Tromsø og ønsker å bygge videre på hiphopen og de urbane dansestilene i dette miljøet. Under Uredd skal Vilje lage en soloforestilling med seg selv som utøvende danser og koreograf.

Foto: Hiromasa Takahashi

Yohei Hamada

Yohei er en norsk-basert japansk dansekunstner, som har en BA i Liberal Arts og en MA i filosofi fra Yokohama National University. Ved siden av studiet danset han for koreografene Ryohei Kondo og Toyo Matsubara, og han skapte sine egne verk.

Etter et år med profesjonelle dansestudier i SEAD, Østerrike, flyttet han til Bergen, Norge i 2018 og etablerte sin deantroposentriske kroppslighet og kunstnerskap, hvor kroppen hans er åpen for naturen/omgivelsene og danser med objekter, gjennom sine arbeider både som en danser og dansemaker.

I Norge har han vært aktiv i festivalene som Oktoberdans, osloBIENNALEN og Frontlosjefestivalen. Nå lager han forestillingen Push Pull Matters som har premiere i 2023, forestillingen er co-produsert av BIT teatergarasjen og Carte Blanche.