ARTLAB # 21 – Hjernehalvdelene

Aktuelt
Publisert: 18.03.2024

Vi presenterer Mari Andreassen, en norsk forfatter og dramatiker med base i Tromsø. Hun har jobbet bredt med tekst i flere ulike konstellasjoner; gjennom performancekunst, scenekunst og skjønnlitteratur. Hun har skrevet og utgitt skuespill, noveller og romaner, og arbeidene hennes har vært nominert til flere priser.

Ulike oppgaver

15. – 19. april tar Mari med seg et knippe scenekunstnere i en ArtLab. Sammen skal de se nærmere på hvordan hjernen vår fungerer. Laben har fått tittelen «Hjernehalvdelene», og i den skal de undersøke høyre og venstre hjernehalvdels kvaliteter og begrensninger. De to hjernehalvdelene er svært ulike og har hver sine oppgaver i kroppen, og sammen spør de seg: Er det mulig å lage to sceniske karakterer ut av dem? To karakterer med helt egne ferdigheter, særegenheter, talespråk og tilnærming til verden?

Konflikter, møtepunkt og betroelser

Lab-leder er regissør og skuespiller Kristine Myhre Tunheim. Med seg har hun skuespillerne Espen Mauno og Ivar Beddari.
Målet er å jobbe både tekstlig og improvisatorisk med hjernehalvdelenes «personlighet» og se om det oppstår noen interessante samtaler, konflikter, møtepunkt og betroelser mellom to så ulike typer.

Laben går av stabelen på Rådstua Teaterhus, og vi inviterer til en åpen visning fredag 19. april kl.19.30 i provisoriet på Rådstua Teaterhus.

Velkommen!

ArtLab drives av Davvi – Senter for scenekunst og arrangeres i samarbeid med Rådstua Teaterhus. For mer, se: https://www.davvi.org/prosjekt...

Foto: Anna Julia Granberg