Davvi Scene – et nomadisk scenehus i nord

Prosjekt
Pågående

Nå planlegger vi åpningen av Davvi Scene - verdens største lavvo, som skal fungere som et nomadisk scenehus i Nord-Norge. Åpningen vil foregå foran Hurtigrutens Hus på Stokmarknes, lørdag 31. august 2024, på Stokmarknes.

14.30 Korps- og kormusikk
14.45: Taler - åpning og snorklipp
15.00-16.00 Kake/kaffe/saft/Åpen lavvo/mingling
16.00-16.40 Omvisning på Hurtigrutemuseet, for inviterte
17.00 Forestilling De blåkledde, 50 min, for inviterte
18.00: Mottakelse og middag Hurtigrutemuseet
19.00: Åpen forestilling De blåkledde

Davvi Scene/Davvi Lávdi er en mobil og nomadisk scenekunstlavvo. Arenaen vil turnere landsdelen og tilbyprofesjonelle fasiliteter for produksjon, utforskning og samarbeid for scenekunstnere i hele Nord- Norge. Det primære formål med Davvi Scene/Davvi Lávdi er å tilby scenekunstmøter på steder uten tilrettelagt infrastruktur for scenekunst.

Davvi Scene/Davvi Lávdi blir verdens største lavvo, med et scenegulv på 174 m2. Når lavvoen er rigget opp, omgjøres fraktcontainerne til garderober og oppholdsrom. På sikt er målet å utstyre lavvoen med solcellepaneler og gjøre den helt uavhengig av strømtilkobling i sommerhalvåret.

Illustrasjon: 3RW Arkitekter

Prosjektrelaterte saker

Gigant-lavvoen skal realiseres nå!

Publisert 26.03.2024

Med støtte fra Sparebank1 Samfunnsløftet på 3,5 millioner kroner, Kulturrådet med 2 millioner kroner og Nordenfjelske Bykreditts Stiftelse med en halv million kroner, er Davvi Scene/Davvi Lávdi - Norges første mobile og nomadiske scenekunstlavvo straks finansiert.

Davvi - Senter for scenekunst mottar 3,5 millioner fra Samfunnsløftet!

Publisert 19.03.2024

Samfunnsløftet har i dag tildelt Davvi - Senter for scenekunst 3,5 millioner til prosjektet Davvi Scene/Davvi Lávdi. Norges første mobile og nomadiske scenekunstlavvo er dermed et stort steg nærmere realisering!
Siste oppdatering er at Kulturrådet og Nordenfjelske Bykreditts Stiftelse også støtter etableringen av Davvi Scene.